10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalGhouta Orientală, la un pas de a fi recucerită de armata siriană....

Ghouta Orientală, la un pas de a fi recucerită de armata siriană. Lupte sângeroase lângă Damasc

Susţinut de aliatul său rus, regimul lui Bashar al-Assad încearcă să recucerească ultimul fief al insurgenţilor de lângă Damasc, unde circa 400.000 de civili aflaţi sub asediu din 2013 se confruntă cu o gravă criză umanitară.

“Unităţile armatei siriene au avansat pe mai multe direcţii, (…) eradicând în mai multe regiuni prezenţa grupărilor teroriste care le controlau”, a declarat sursa militară, cu referire la insurgenţi.

Astfel, forţele regimului au “reluat controlul” asupra mai multor localităţi ale enclavei rebele, inclusiv asupra Otaya şi Nachabiye, a precizat sursa.

Sâmbătă, organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a informat cu privire la o avansare importantă a regimului în enclava situată la est de Damasc, estimând că forţele regimului au recucerit 10% din teritoriul insurgenţilor.

Forţele regimului au cucerit teritorii în estul şi sud-estul enclavei, iar luptele au continuat duminică.

Regimul de la Damasc a lansat la mijlocul lui februarie o campanie aeriană de o rară violenţă, în care au fost ucişi 650 de civili în Ghouta Orientală şi care, potrivit unui ONG şi media proregim, ar urma să constituie preludiul pentru o ofensivă terestră.

Această ofensivă nu a fost niciodată anunţată oficial, însă luptele la sol s-au intensificat în ultimele zile, în pofida armistiţiului zilnic de cinci ore decretat de Moscova şi intrat în vigoare marţi, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă