11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalHaos în administrația din Statele Unite. Guvernul american a rămas fără buget

Haos în administrația din Statele Unite. Guvernul american a rămas fără buget

50 de senatori americani au votat în favoarea proiectului de finanţare a Executivului, fiind necesare însă 60 de voturi pentru ca acest proiect să fie adoptat. Anterior, proiectul privind finanţarea Executivului a fost adoptat în Camera Reprezentanţilor şi era necesar de votul dat de Senat pentru evitarea întrării în blocaj guvernamental.

Sute de mii de angajaţi din administraţie vor fi afectaţi de acest blocaj. Mai multe agenţii federale vor fi închise, însă serviciile esenţiale vor continua să funcţioneze. Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că peste 50% din personalul Pentagonului nu va veni de luni la muncă, iar mai multe operaţiuni vor fi sistate.

Democraţii au precizat că s-au opus proiectului de finanţare a Executivului din cauză că nu au fost incluse măsuri de protecţie a tinerilor imigranţi. Casa Albă a anunţat că nu va discuta despre imigraţie până când activitatea guvernamentală nu va reveni la normal. ”În seara aceasta, (n.red.: democraţii) au pus politica înaintea securităţii naţionale, a familiilor militarilor, a copiilor vulnerabili şi a capacităţii noastre de a-i servi pe toţi americanii”, a transmis Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Ultima oară când Guvernul SUA a intrat în blocaj din cauza lipsei de fonduri a fost în octombrie 2016, o pauză ce a durat 16 zile. Este pentru prima dată în istoria recentă când acest blocaj guvernamental se produce în contextul în care acelaşi partid controlează atât Congresul, cât şi Casa Albă.

Oprirea oficială a activităţilor guvernamentale a intrat în vigoare sâmbătă, zi în care se împlineşte un an de la învestirea în funcţia de preşedinte a lui Donald Trump.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă