7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInternaționalIerusalim: seceta îndeamnă la rugăciune. Evreii sefarzi se roagă la Zidul Plângerii...

Ierusalim: seceta îndeamnă la rugăciune. Evreii sefarzi se roagă la Zidul Plângerii pentru ploaie

“O rugăciune poate ajuta”, a declarat la postul public de radio ministrul agriculturii Uri Ariel, organizator al acestei ceremonii care s-a desfăşurat în prezenţa celor doi mai rabini ai Israelului: David Lau pentru ashkenazi (evrei originari din Europa) şi Yitzhak Yosef pentru sefarzi (evrei orientali).

Serviciul meteorologic israelian a prognozat recent că regiunea se va confrunta cu o nouă iarnă secetoasă şi a evaluat la 65% şansele de precipitaţii insuficiente cantitativ în decembrie, ianuarie şi februarie, lunile care în mod normal ar trebui să fie cele mai ploioase din an.

În martie, nivelul Lacului Tiberiada, principala rezervă de apă dulce din Israel, a atins cel mai scăzut nivel din ultimul secol, potrivit Autorităţii Apei.

Israelul a reuşit totuşi să scape de raţionalizarea furnizării apei datorită celor cinci uzine de desalinizare a apei de mare care au fost construite de-a lungul coastei mediteraneene.

Trei sferturi din apa potabilă consumată de gospodăriile israeliene provin din aceste uzine de desalinizare, notează AFP.

Cele mai citite

Cum îți poate afecta corpul o alimentație nesănătoasă?

Alimentația este extrem de importantă pentru ca organismul nostru să funcționeze la capacități maxime. O dietă bogată în substanțe nutritive ne va ajuta să...

GALERIE FOTO. Jutta se teme că Mike Tyson îi va face iubitul KO

Jutta Leerdam, „cea mai sexy patinatoare de viteză din lume”, se teme că iubitul Jake Paul va fi făcut knock-out de către legendarul pugilist...

De ce sunt coroanele integral ceramice atât de scumpe?

Dacă ai nevoie de o coroană dentară, există o gamă largă de opțiuni. În funcție de situația clinică și de pretențiile estetice, dar și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă