13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalInvestitorii au dat în judecată Volkswagen, pentru daune de peste 9 miliarde...

Investitorii au dat în judecată Volkswagen, pentru daune de peste 9 miliarde euro

Este vorba despre 1.670 de plângeri depuse de investitori, ca urmare a scăderii preţului pe acţiune, după declanşarea scandalului, în septembrie 2015.

Compania a plătit până acum amenzi şi penalităţi de 27,4 miliarde de euro.

“Volkswagen ar fi trebuit să informeze piaţa că a înşelat şi a generat riscuri de miliarde”, a spus Andreas Tilp, unul dintre avocaţii implicaţi.

Cei care cer despăgubiri argumentează că Volkswagen a eşuat în a informa piaţa despre cele întâmplate, care au ieşit la iveală numai după ce Agenţia Americană de Protecţie a Mediului a făcut publice aceste ilegalităţi, în septembrie 2015.

Dacă investitorii ar fi ştiut de aceste nereguli, ei şi-ar fi putut vinde mai devreme participaţia sau nu ar mai fi cumpărat acţiunile pe care le deţin, în acest fel evitând pierderile pe care le au acum.

Compania a pierdut 37% din valoarea sa în primele zile după ce autorităţile americane au dezvăluit activităţile ilegale. 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă