22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul a interzis limba engleză în școlile primare

Iranul a interzis limba engleză în școlile primare

‘Învăţarea limbii engleze în cadrul programei predate în şcolile primare guvernamentale şi neguvernamentale contravine legilor şi reglementărilor’, a declarat sâmbătă seară la televiziunea de stat Mehdi Navid-Adham, preşedintele Înaltului Consiliu al Educaţiei, informează agenția Reuters citată de Agerpres.

Mehdi Navid-Adham a justificat această decizie prin faptul că, în viziunea autorităţilor de la Teheran, ‘în învăţământul primar, baza de predare a culturii iraniene elevilor este slabă’, adăugând că ar putea fi interzise şi cursurile de engleză neincluse în programa şcolară obligatorie.

De obicei în Iran engleza începe să fie predată elevilor pe la vârsta de 12-14 ani, dar unele şcoli au cursuri de engleză şi pentru elevii mai mici, iar unii copii participă după ore la cursuri de limbi străine organizate de institute private.

Liderii islamici iranieni au avertizat adesea asupra a ceea ce ei consideră a fi ‘invazia culturală’ occidentală, iar liderul suprem, ayatolahul Ali Khamenei, a protestat în anul 2016 faţă de ‘extinderea învăţării limbii engleze şi la grădiniţe’.

Într-un discurs susţinut atunci în faţa profesorilor, el a spus: ‘Nu este vorba despre opoziţia faţă de învăţarea limbilor străine, ci faţă de promovarea unei culturi străine în ţară şi în rândul copiilor’.

Deşi nu s-a făcut vreo menţiune despre o legătură între interzicerea predării limbii engleze şi recentele proteste antiguvernamentale, respectivul anunţ a survenit în timp ce Gardienii Revoluţiei (unitatea de elită a armatei iraniene) a pus aceste proteste pe seama unor forţe străine, enumerând printre acestea SUA, Marea Britanie şi Israelul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă