13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJohnson: Londra s-ar putea alătura atacurilor americane împotriva Siriei

Johnson: Londra s-ar putea alătura atacurilor americane împotriva Siriei

Johnson şi-a exprimat speranţa că Marea Britanie şi celelalte ţări occidentale nu vor sta indiferente în eventualitatea unui atac chimic, exprimându-şi sprijinul faţă de efectuarea de lovituri aeriene limitate dacă există ”dovezi incontestabile” privind implicarea guvernului sirian.

“Dacă ştim că s-a întâmplat aceasta şi dacă putem demonstra aceasta, şi dacă există o propunere de acţiune unde Regatul Unit ar putea fi util, atunci eu cred că ar trebui să luăm în considerare aceasta în mod serios”, a declarat Johnson la BBC Radio.

Reuters precizează că Londra face parte din coaliţia internaţională sub comanda SUA în atacurile aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria şi în Irak, dar guvernul britanic a pierdut votul în parlament în ce priveşte folosirea forţei împotriva guvernului sirian în 2013.

În opinia ministrului britanic, dacă Occidentul nu poate interveni pentru a schimba situaţia în favoarea rebelilor care luptă împotriva regimului sirian, atunci folosirea de arme ilegale nu ar trebui să rămână nepedepsită.

Declaraţiile lui Johnson survin în timp ce este în vigoare un armistiţiu de cinci ore în enclava siriană rebelă Ghouta Orientală, situată în apropiere de Damasc şi care este asediată de regim.

Peste 500 de persoane au fost ucise de la sfârşitul săptămânii trecute în Ghouta Orientală, unde, potrivit activiştilor, duminică ar fi avut loc un atac cu un gaz otrăvitor.

Guvernul sirian a dezminţit în mod repetat folosirea de arme chimice şi a precizat că îi vizează doar pe rebelii şi pe militanţii înarmaţi.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă