4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJustiția din Marea Britanie declară ilegală suspendarea Parlamentului de Boris Johnson

Justiția din Marea Britanie declară ilegală suspendarea Parlamentului de Boris Johnson

Un complet de trei judecători ai Curţii de apel din Edinburgh a dat câştig de cauză unui grup transpartinic de politicieni care a contestat decizia premierului.

Instanţa a apreciat că aceasta are ‘ca scop să împiedice activitatea parlamentului’.

Vineri, Înalta Curte de la Londra a respins o cerere similară, cazul urmând să fie audiat la 17 septembrie de Curtea Supremă, cea mai înaltă instanţă de justiţie din Marea Britanie, mai scrie presa internațională, conform News.ro.

Verdictul de marţi constituie prima victorie în justiţie a opozanţilor acestei măsuri foarte controversate luate de Boris Johnson.

El nu va însă efect imediat asupra suspendării actuale a parlamentului, care a intrat în vigoare marţi dimineaţă.

‘Cerem ca parlamentul să fie rechemat imediat’, a declarat deputata Joanna Cherry, membră a Partidului Naţional Scoţian (SNS), la postul Sky News, după aflarea verdictului Curţii.

Guvernul de la Londra a anunţat imediat că va contesta la Curtea Supremă decizia instanţei scoţiene. ‘Suntem dezamăgiţi de decizia de astăzi şi vom face apel pe lângă Curtea Supremă’, a anunţat Downing Street într-un comunicat.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă