15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalLa referendumul organizat de Guvernul Ungariei, populația a respins cota obligatorie de...

La referendumul organizat de Guvernul Ungariei, populația a respins cota obligatorie de refugiați

Din cei 8,2 milioane de alegători înscriși, “peste 2,3 milioane” au răspuns și “aproape toți” s-au exprimat în sensul dorit de Budapesta, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt, Bence Tuzson, pe baza a 1,5 milioane de răspunsuri examinate.

“Ungurii au spus (…) nu cotelor obligatorii de relocare, precum și dezmembrării gradului care ne apără granițele”, a declarat el.

Această consultare vizează un presupus “plan” al miliardarului american George Soros, destinat, potrivit lui Viktor Orban, să promoveze imigrarea în Europa a “unui milion de refugiați anual”.

La sfârșitul lui noiembrie, omul de afaceri de origine ungară a respins punct cu punct declarațiile împotriva sa, acuzându-l pe Viktor Orban că propagă afirmații “mincinoase” și cu ton “antisemit”.

Opoziția de stânga a contestat, la sfârșitul lui noiembrie, statisticile guvernamentale de participare la consultare, subliniind lipsa unei evidențe a formularelor.

În octombrie 2016, un referendum împotriva migranților s-a încheiat cu o înfrângere pentru guvern, nefiind atinsă cota obligatorie de participare de 50% din totalul electoratului.

George Soros, care finanțează ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului în întreaga lume, a devenit unul dintre principalii inamici ai lui Viktor Orban, care a atacat, de asemenea, organizațiile neguvernamentale, acuzându-le că intervin în politica internă a Ungariei în profitul omului de afaceri.

Joi, Comisia Europeană a trimis trei țări din Est, printre care Ungaria, în fața justiției europene pentru că au refuzat cotele de primire a refugiaților.

Pe de altă parte, Comisia a mai sesizat Curtea de Justiție a UE în legătură cu o controversată lege adoptată în primăvară în Ungaria referitoare la ONG-urile care beneficiază de finanțare străină. De asemenea, ea mai contestat dispozițiile unei legi ungare care atacă universitățile străine, dintre care principala este finanțată de George Soros.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă