13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalLegăturile primejdioase ale şefului Liga Nord cu o reţea politică finanţată de...

Legăturile primejdioase ale şefului Liga Nord cu o reţea politică finanţată de Rusia

De luni de zile, Salvini parcurge Italia de la nord la sud pentru a-şi prezenta programul, propunând în principal să pună ordine în ţară şi să procedeze la o „remigraţie” pentru ca italienii să fie din nou acasă la ei. Se ştie că Italia se confruntă de ani de zile cu o migraţie invazivă în timp ce peste cinci milioane de oameni trăiesc sub pragul de sărăcie iar şomajul afectează trei milioane de italieni.

Cine sunt oamenii lui Salvini care vor transformarea Italiei şi care umplu listele electorale la Roma? Persoane şi întreprinderi din anturajul lui Putin, precizează revista italiană L’Espresso. În spatele liderului Ligii Nord, cunoscută formaţiune rasistă şi anti-imigraţie, ce sub şefia lui Bossi cerea separarea Lombardiei de restul Italiei, stau amici ruşi, oamenii Kremlinului, potrivit L’Espresso.

Este vorba de organizaţia rusească Rossotrudnicestvo, cu sediul în Palazzo Santocrocce, un elegant edificiu baroc din centrul Romei, la doi paşi de Ministerul Justiţiei. Considerat de multă vreme prietenul Marinei Le Pen, liderul Frontului Naţional, formaţiunea franceză de extremă-dreapta, Matteo Salvini, noul şef al Ligii Nord, a revoluţionat partidul după „sezoanele” Bossi şi Maroni.

Salvini nu a făcut niciodată un mister din simpatia lui pentru Putin. După patru ani de vizite, dovezi de loialitate, prin ofiţerul de legătură Serghei Zelezniak, delegat al Kremlinului pentru relaţia cu partidele europene, în martie trecut, la Moscova, a avut loc alianţa oficială cu Salvini.

    Rossotrudnicestvo, instrumentul Kremlinului

Unii membri ai Ligii Nord au creat asociaţia Lombardia-Rusia, al cărui preşedinte este Alexei Komov, şeful Comisiei pentru familie a Patriarhiei ortodoxe din Moscova şi mare amic al oligarhului Konstantin Malofeev, deja foarte activ în relaţiile dintre Kremlin şi Frontul Naţional francez.

Anton Şekovţov, politolog la Institutul pentru ştiinţe umaniste din Austria, este unul din principalii experţi în relaţiile dintre Moscova şi mişcările politice europene. El precizează că Rossotrudnicestvo este „cel mai important instrument folosit de Rusia în ţări străine”, prezent în cel puţin 25 de state, cu 600 de angajaţi activi. O reţea politico-diplomatică alimentată de fondurile generoase ale Kremlinului.

L’Espresso arată acţiunile reţelei pentru a ajuta Liga Nord să cucerească  sudul  Italiei. În anii în care ţeseau reţeaua de relaţii a frontului rusesc, responsabilii Ligii Nord au fost ocupaţi „să schimbe pielea” formaţiunii în politica internă. De la independenţă la naţionalism. Or, pentru asta era necesar să transforme Liga într-un partid prezent în toare regiunile, chiar şi în sud.

Cu noul lider, Matteo Salvini, Liga şi-a extins din ce în ce mai mult bazele la nivel naţional şi declară război total imigraţiei.

Un prim test a fost la regionalele din Sicilia, când cu Fratelli d’Italia, partidul lui Salvini a obţinut 5,6%, rezultat care a deschis în premieră porţile Parlamentului regional unui membru al Ligii Nord.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă