15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMai este sau nu mai este aici Rex?

Mai este sau nu mai este aici Rex?

“E aici, Rex este aici”, le-a spus Donald Trump ziariștilor care l-au întrebat despre soarta secretarului de stat, în timpul unei întâlniri între președinte și prințul moștenitor al Bahreinului.

Cotidianul The New York Times, dar și alte media americane au indicat mai devreme joi că președinția are în vedere înlocuirea lui Tillerson cu actualul șef al CIA, Mike Pompeo, în săptămânile care vin.

La Washington circulă de câteva săptămâni zvonuri că Trump e nemulțumit de Tillerson. Între cei doi ar fi apărut tensiuni după ce în octombrie s-a scris să acesta din urmă ar fi pus la îndoială inteligența șefului statului.

Plecarea lui Tillerson ar pune capăt mandatului agitat al fostului CEO al Exxon Mobile, care se află în dezacorduri tot mai mari cu Trump pe tema unor provocări politice precum Coreea de Nord şi care este aspru criticat din cauza intenţiei de a reduce bugetul Departamentului de Stat.

Casa Albă a refuzat să comenteze informațiile din presa de joi, limitându-se să sublinieze că deocamdată Rex Tillerson rămâne în fruntea diplomației SUA.

“Nu există anunțuri de făcut în acest moment. Dl Tillerson continuă să conducă Departamentul de Stat și întregul guvern este concentrat pe finalul acestui prim an incredibil de reușit al administrației Trump”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a administrației SUA, Sarah Sanders.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă