16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie, amenzi severe pentru părinții care folosesc autoturismul în preajma școlilor

Marea Britanie, amenzi severe pentru părinții care folosesc autoturismul în preajma școlilor

Părinții din Marea Britanie se confruntă cu restricții grele – și chiar cu amenzi – când vine vorba să-și conducă la școală copiii. Demersul face referire la siguranța rutieră și poluare, informează The Guardian.

După începerea noului an școlar, un sondaj al consiliilor locale arată că legile impuse recent se bucură de o susținere crescândă. Legile în cauză împiedică parcarea în imediata vecinătate a intrărilor în școli, folosind camere video și vehicule de monitorizare mobilă pentru a-i observa pe părinții care nu respectă regulile.

Dar unele autorități merg mai departe, închinzând drumurile și restricționând cea mai mare parte a traficului în imediata vecinătate a școlilor pe durata programului școlar.

În unele cazuri, părinții s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 130 de lire sterline pentru conducerea în zonele cu acces restricționat.
Alte autorități locale au în vedere zonele unde staționarea este interzisă, unde se aplică amenzi pentru părinți și tutori care lasă motoarele pornite în zonele din vecinătatea școlilor.

În Solihull, West Midlands, pilotul “stradal școlar” restricționează traficul pe străzi în jurul a trei școli la începutul și la sfârșitul zilei școlare, împiedicând părinții și îngrijitorii care conduc copiii la porți.

“Scopul acestor restricții este de a crea un mediu mai sigur și mai plăcut pentru toți, în jurul școlilor”, a declarat un membru al Consiliului pentru Transport și Autostrăzi.

Aceste măsuri s-au implementat deja în mai multe orașe importante, precum Londra și Edinburgh .

Steve Gooding, director al unei organizații caritabile de cercetare autohtone, Fundația RAC, a salutat faptul că cei mici sunt încurajați să meargă la școală pe jos, combătând, astfel, sedentarismul.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă