7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie: O adevărată operă de artă evaluată greşit

Marea Britanie: O adevărată operă de artă evaluată greşit

O investigaţie a programului TV ”Fake Or Fortune?” al BBC One a dezvăluit că tabloul este de fapt o operă timpurie realizată de Sir Thomas Lawrence, un important pictor portretist de la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea. 

Episodul urmăreşte călătoria lui Hugh şi Mirabel Cecil, care au dorit să afle mai multe despre portretul unui strămoş îndepărtat al lui Hugh, Peniston Lamb al II-lea. Familia a crezut multă vreme că tabloul a fost pictat de Cosway, însă gazda ”Fake Or Fortune?”, Philip Mould, a bănuit este realizat de Sir Thomas, unul dintre artiştii săi preferaţi, imediat ce l-a văzut.

”Avea toate semnele unui tablou al marelui Thomas Lawrence , însă dovezile au venit mai târziu. Utilizarea ştiinţei pentru a arunca o privire pe pânză, în regiunea de imediat de sub peruca personajului, la freneticele urme lăsate de pensula lui Lawrence, a fost o revelaţie. Este într-adevăr o descoperire emoţionantă a echipei şi cea mai strălucitoare descoperire a noastră în cele peste 30 de episoade ale ‘Fake sau Fortune?”’, a declarat Philip Mould.

Cât valorează tabloul
 

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că tabloul datează în jurul anului 1790. După ce a aflat despre adevărata valoare a portretului, familia Cecil s-a declarat şocată, însă Mirabel şi-a exprimat speranţa că opera va rămâne în familie.

Opera redescoperită, care a fost trecută de la o generaţie la alta în familia Cecil, a fost estimată la 500.000 de lire.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă