27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalMerkel, îngrijorată de susţinerea Moscovei pentru partidele populiste europene

Merkel, îngrijorată de susţinerea Moscovei pentru partidele populiste europene

“Am văzut cu regularitate că partide orientate spre dreapta, partide populiste, au primit sub o formă sau alta o mare susţinere din partea Rusiei şi este un motiv de îngrijorare”, a declarat cancelarul german în cadrul tradiţionalei sale conferinţe de presă estivale de la Berlin.

Angela Merkel nu a dorit totuşi să vorbească direct despre suspiciunile care atârnă asupra Ligii lui Matteo Salvini, omul forte al guvernului italian.

“Am auzit vorbindu-se despre acest lucru, dar ţine de Italia să facă lumină în această afacere”, a spus ea.

“Asta ridică bineînţeles întrebări în ceea ce priveşte practicile în general ale Rusiei”, a adăugat ea totuşi.

Site-ul american de informaţii BuzzFeed a afirmat în urmă cu o săptămână că deţine “o înregistrare audio explozivă în care un colaborator apropiat” al lui Matteo Salvini “şi cinci alţi bărbaţi pot fi auziţi negociind un acord privind modul de a trimite pe ascuns zeci de milioane de dolari provenind din petrol rus” către Liga.

Matteo Salvini, admirator declarat al lui Vladimir Putin, a dezminţit cu fermitate orice finanţare a mişcării sale de către Moscova.

Suspiciuni privind finanţări oculte din Rusia pentru extrema dreaptă europeană au apărut cu regularitate în ultimii ani.

În Austria, vicecancelarul de extremă-dreaptă Hans-Christian Strache a demisionat în mai după difuzarea unei înregistrări video în care se arăta dispus să primească fonduri de la un fals oligarh rus.

Difuzarea înregistrării, ai cărei autori sunt necunoscuţi ca şi în cazul celei ajunse la BuzzFeed, a dus la căderea guvernului de coaliţie cu conservatorii cancelarului Sebastian Kurz.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă