10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalMike Pompeo cere aplicarea cât mai strictă a sancțiunilor împotriva Coreei de...

Mike Pompeo cere aplicarea cât mai strictă a sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

El a apreciat că membrii Consiliului de Securitate al ONU ar trebui să „dea exemplu” şi a denunţat încălcările limitelor impuse Phenianului pentru importurile de petrol şi cărbune, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la informaţiile potrivit cărora unele ţări, „inclusiv din cadrul Consiliului de Securitate”, continuă să primească noi lucrători nord-coreeni, în pofida rezoluţiilor ONU.

Secretarul de stat american a prezidat joi o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Coreea de Nord, unde a lansat un nou apel comunităţii internaţionale să menţină presiunea asupra Phenianului, notează AFP.

Punerea în aplicare a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord trebuie să continue, dar nu trebuie să fie „un scop în sine”, a declarat, de asemenea, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, ministrul de externe chinez Wang Yi.

Răspunzând Statelor Unite, care critică încălcări ale rezoluţiilor ONU în dosarul nuclear nord-coreean, responsabilul chinez a apreciat că „aplicarea sancţiunilor şi promovarea unei soluţii politice sunt la fel de importante şi trebuie să avanseze în paralel, nu în mod parţial sau selectiv”.

Reluând o cerere a Phenianului, şeful diplomaţiei chineze a pledat de asemenea pentru o declaraţie de încetare a războiului din Coreea, care s-a încheiat în 1953 numai cu un armistiţiu, apreciind că aceasta ar ajuta „la construirea încrederii şi facilitarea denuclearizării” Coreei de Nord.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă