15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul de externe turc: Sancţiunile internaţionale nu ne vor face să oprim...

Ministrul de externe turc: Sancţiunile internaţionale nu ne vor face să oprim ofensiva din Siria

“Sancţiunile sau ameninţările cu sancţiuni nu ne vor opri să ne exercităm dreptul la autoapărare”, a declarat Cavusoglu pentru ziarul italian Il Messaggero.

“Din partea comunităţii internaţionale, în special a aliaţilor noştri din NATO, ne aşteptăm în primul rând să fim sprijiniţi în lupta împotriva terorismului”, a adăugat el.

Turcia şi-a atras critici internaţionale atacând forţele kurde din nordul Siriei, pe care le acuză de acţiuni teroriste pe teritoriul ei.

Ţările UE au suspendat vânzările de arme către Turcia, în timp ce Statele Unite au impus anumite sancţiuni ce pot fi ridicate dacă există o oprire permanentă a luptelor.

Săptămâna trecută, Turcia a convenit cu Statele Unite asupra unui armistiţiu de 120 de ore pentru a permite combatanţilor kurzi din YPG (Unităţile de Protecţie Populară n.r.) să se retragă dintr-o “zonă sigură” dorită de Ankara, aminteşte agenţia germană de presă.

“La 17 octombrie, Statele Unite s-au angajat să elibereze această zonă în termen de 120 de ore de teroriştii YPG. Vom monitoriza atent îndeplinirea acestei promisiuni”, a spus Cavusoglu.

El a subliniat că Turcia nu îşi va opri ofensiva decât atunci când toată zona “va fi curăţată de terorişti” şi “sirienii vor fi eliberaţi de tirania YPG şi ameninţarea Daesh (Statul Islamic)”.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, 120 de civili au fost ucişi până acum, în timp ce Cavusoglu, în remarci separate la Istanbul, a spus că au murit 20.

În interviul pentru Il Messaggero, el a declarat: “Am luat toate măsurile necesare pentru a evita victime nevinovate şi aduce daune infrastructurii civile”.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă