12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMinistrul german de Interne critică UE pe tema imigranţilor

Ministrul german de Interne critică UE pe tema imigranţilor

Într-un interviu acordat pentru publicaţia germană Die Welt, Seehofer a criticat Comisia Europeană pentru tonul „moralist” folosit în relaţia cu statele din estul Europei care au refuzat să primească azilanţi, scrie Agerpres, care citează Reuters.

„Astfel de atitudini sunt cotraproductive. Fiecare ţară are propria mândrie”, a declarat ministrul german de Interne, îndemnând Uniunea Europeană să nu mai ia decizii „peste capul” statelor membre.

„De multe ori, Comisia Europeană este infatuată. Trebuie să depunem mai multă energie în dialogul cu privire la relocarea refugiaţilor. Dacă vom negocia cu răbdare, majoritatea statelor vor ajunge la un acord”, a adăugat Seehofer.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a propus, la reuniunea informală a Consiliului European desfăşurată la Bruxelles în luna februarie, „recompense bugetare” pentru statele care au acceptat imigranţi extracomunitari în cadrul sistemului de cote instituit de Comisia Europeană.

Ideea a fost respinsă atât de liderii ţărilor central şi est-europene, care manifestă reticenţă faţă de imigranţi, cât şi de aliaţi tradiţionali ai Germaniei, precum Austria şi Luxemburg.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a argumentat că bugetul Uniunii Europene trebuie să fie folosit mai degrabă pentru intensificarea controalelor la frontierele externe decât pentru recompense financiare acordate unor ţări care acceptă extracomunitari.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă