15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalMoscova, optimistă că nivelul de „rusofobie” de la Washington va scădea după...

Moscova, optimistă că nivelul de „rusofobie” de la Washington va scădea după numirea lui John Bolton

“Sperăm că vor exista mai mulţi oameni în interiorul puterii americane în măsură să ignore acest val de rusofobie ce a invadat multe ţări, inclusiv Statele Unite”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Când un jurnalist l-a întrebat dacă poate explica modul în care Kremlinul îl percepe pe Bolton, el a răspuns simplu: “Nu”.

Preşedintele american, Donald Trump, l-a numit joi pe John Bolton, analist la Fox News, în funcţia de consilier de securitate naţională al Casei Albe.

Numirea sa intervine în momentul abordării unor negocierile istorice cu Coreea de Nord şi în timp ce se apropie un termen crucial pentru viitorul acordului nuclear iranian, al cărui adversar hotărât este acest fost ambasador american la ONU.

Acest susţinător puternic al recurgerii la forţă pe scena internaţională a fost numit în acest post influent când relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece din cauza crizelor din Ucraina şi Siria şi acuzaţiilor privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă