13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMotivul pentru care americanii nu ripostează față de Iran pentru atacul cu...

Motivul pentru care americanii nu ripostează față de Iran pentru atacul cu drone

”Voi face o declaraţie foarte gravă: noi nu vrem un război, noi nu vrem să ne angajăm într-o confruntare militară, dar nu ne vom clinti în apărarea ţării noastre”, a dat Zatif asigurări la CNN.

Întrebat care ar fi consecinţele unui atac american sau saudit asupra Iranului, şeful diplomaţiei iraniene a răspuns ”un război total”, scrie News.ro.

Ministerul saudit al Apărării – care a prezentat miercuri presei fragmente de drone şi de rachete de croazieră despre care a spus că au fost folosite în atacul de sâmbătă contra a două instalaţii majore aparţinând companiei petroliere saudite Aramco în Arabia Saudită – a declarat că aceste elemente dovedesc ”incontestabil” că este vorba despre o agresiune ”comandată” de Iran.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo, care s-a întâlnit miercuri cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman în Arabia Saudită, a apreciat că aceste atacuri constituie un ”act de război”.

Donald Trump a declarat la rândul său că o intrare în război împotriva Iranului ar constitui o opţiune de ultim recurs, dar că există şi alte soluţii.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă