21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNegociatorul-şef pentru Brexit al Parlamentului European: La Londra ar putea veni un...

Negociatorul-şef pentru Brexit al Parlamentului European: La Londra ar putea veni un nou Guvern

Acesta a transmis şi că, din punctul său de vedere, ar putea avea loc alte alegeri generale din care învingător va ieşi, poate, un Guvern cu o poziţie diferită faţă de retragerea din UE.

Guy Verhofstadt a spus, într-un interviu pentru BBC, chiar că o astfel de înfrângere pentru actualul premier ar putea duce la noi alegeri în Regat, acolo unde varianta cea mai probabilă ar fi formarea unui nou Guvern cu o poziţie diferită faţă de Brexit.

Întrebat ce crede că se va întâmpla dacă politicienii britanici votează împotriva înţelegerii încheiate de May cu Uniunea Europeană, Verhofstadt a replica că Regatul ar părăsi astfel blocul comunitar „fără niciun fel de acord”.

„S-ar instala, bănuiesc, o adevărată criză în politica britanică. Estimez chiar că ar putea avea loc alegeri şi, poate, după un nou scrutin, s-ar instala un nou Guvern, poate chiar cu o poziţie diferită faţă de a actualului în ceea ce priveşte Brexitul”, a spus acesta.

În timpul interviului, Verhofstadt a spus că el îşi doreşte ca Marea Britanie să rămână, să fie membru al uniunii vamale şi al zonei economice europene. „Vrem mai mult decât un tratat de liber schimb”, a adăugat acesta, care a explicat şi că UE nu este împotriva unei perioade de tranziţie şi că este reciproc necesar să se discute şi să se negocieze viitoarea relaţie: „Este normal ca într-o perioadă de tranziţie pur şi simplu să continui să respecţi regulile şi politicile în vigoare”.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă