15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalONU trimite experți să ancheteze cine a atacat Arabia Saudită cu drone

ONU trimite experți să ancheteze cine a atacat Arabia Saudită cu drone

“Este foarte bine să fie efectuată o anchetă internaţională” în acest caz, a subliniat una dintre aceste surse sub acoperirea anonimatului. Experţii sunt pe drum sau poate chiar au ajuns, a precizat un alt diplomat conform News.ro.

Mandatul acestor experţi se bazează pe rezoluţia care a sprijinit acordul nuclear din 2015 cu Iranul şi pe rezoluţia care a decretat un embargo asupra vânzărilor de arme în Yemen, au precizat diplomaţii.

Prima rezoluţie, adoptată în 2015, prevede posibilitatea de a trimite experţi din cadrul departamentului politic al ONU imediat ce elemente de armament fabricate în Iran sunt găsite într-o ţară.

Rezoluţia privind Yemenul, adoptată tot în 2015, prevede crearea unui comitet de experţi însărcinat cu aplicarea embargoului asupra armamentelor.

Acest comitet prezintă rapoarte cu regularitate. Experţii săi au fost sesizaţi din cauza revendicării de către rebelii houthi a responsabilităţii privind atacurile comise sâmbătă, a precizat o sursă diplomatică.

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă