27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc își reafirmă susținerea pentru menținerea celibatului la preoți

Papa Francisc își reafirmă susținerea pentru menținerea celibatului la preoți

‘Poziţia papei (Francisc) cu privire la celibat este bine cunoscută. În timpul discuţiei cu jurnaliştii la întoarcerea din Panama’ în ianuarie 2019 ‘papa Francisc a afirmat: o frază a papei Paul al VI-lea îmi vine în minte: ‘Aş prefera să-mi dau viaţa decât să schimb legea cu privire la celibat’ ‘, a declarat directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni, conform Agerpres.

‘El a adăugat apoi: ‘personal, cred că celibatul este un dar pentru Biserică. Nu sunt de acord să se permită ca celibatul să fie o opţiune. Ar mai rămâne doar câteva posibilităţi, în locuiri foarte izolate, mă gândesc la Insulele din Pacific (…) atunci când există o necesitate pastorală’, a adăugat Bruni, citându-l pe papa Francisc.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al Vaticanului survin la o zi după luarea de poziţie, prin intermediul unei cărţi, a fostului papă Benedict al XVI-lea în favoarea celibatului în rândul preoţilor.

Benedict al XVI-lea, în vârstă de 92 de ani, care s-a retras din activitate în 2013, s-a exprimat într-o carte scrisă în colaborare cu cardinalul ultra-conservator Robert Sarah – din care cotidianul francez Le Figaro a publicat duminică în exclusivitate mai multe fragmente -, în care fostul papă declară că preoţilor nu trebuie să le fie oferită tentaţia de a renunţa la celibat.

După ce numeroase cazuri de abuzuri ale preoţilor catolici au fost dezvăluite în lumea întreagă, în rândul Bisericii Catolice, dar şi în afara ei, au devenit tot mai intense solicitările ce vizează anularea interdicţiei – veche de mai multe secole – preoţilor de a se căsători.

Cu toate acestea, fostul papă Benedict al XVI-lea consideră că rolul preotului trebuie să rămână acela de “mire al lui Hristos”.

Cele mai citite

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă