20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPartidul condus de premierul israelian Benjamin Netanyahu vrea anexarea Cisiordaniei

Partidul condus de premierul israelian Benjamin Netanyahu vrea anexarea Cisiordaniei

În acest document, fără nicio valoare legală, membrii Comitetul Central lansează un apel “parlamentarilor Likud să promoveze suveranitatea israeliană asupra regiunii Iudeea şi Samaria” (numele biblic al Cisiordaniei). 

Benjamin Netanyahu s-a opus acestei măsuri. În octombrie, el a decis să amâne un vot asupra unui controversat proiect de lege care, potrivit criticilor acestuia, echivala cu anexarea coloniilor israeliene din Cisiordania situate în jurul Ierusalimului. 

Premierul israelian se confruntă în prezent cu ofensiva lobby-ului colonizării şi a membrilor propriului guvern care sunt ostili “soluţiei cu două state” şi favorabili anexării unor sectoare din Cisiordania ocupată.

Colonizarea, construcţia de locuinţe civile în teritoriile ocupate sau anexate de Israel după 1967, este considerată de comunitatea internaţională ca ilegală şi un obstacol major în procesul de pace cu palestinienii.

Coloniile din Cisiordania, unde trăiesc aproximativ 400.000 de israelieni, sunt în prezent guvernate pe baza unor regulamente emise de comandamentul militar.

Comitetul Central al Likud, principala instanţă a partidului, numără aproape 3.700 de membri.

Potrivit presei israeliene, circa 1.500 dintre aceştia au fost prezenţi duminică pentru a vota în apropiere de Tel Aviv. Benjamin Netanyahu, membru al Comitetului Central, a fost absent.

 

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă