30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPresa internaţională despre demisia premierului Mihai Tudose

Presa internaţională despre demisia premierului Mihai Tudose

“Premierul României demisionează după ce social-democraţii şi-au retras sprijinul”, titrează agenţia Reuters, adăugând că liderul PSD Liviu “Dragnea îşi menţine controlul ferm atât asupra partidului de guvernământ, cât şi a Guvernului”.

“România pierde al doilea premier în şapte luni”, relatează postul britanic BBC News pe pagina sa electronică.

“Partidul (Social Democrat) a fost măcinat de o luptă pentru putere căreia, de asemenea, i-a căzut victimă şi predecesorul (lui Tudose), Sorin Grindeanu, în iunie”, mai scriu jurnaliştii britanici, care menţionează şi manifestaţiile de stradă împotriva controversatei reforme a justiţiei.

 
 “Anul trecut, Executivul UE a avertizat că lupta anticorupţie (din România) este ameninţată serios de atacurile presei şi politicului”, se afirmă într-un material publicat de BBC.

“Guvernul României se prăbuşeşte după ce premierul a pierdut disputa cu şeful partidului”, comentează agenţia de ştiri Bloomberg.

“Partidul de guvernământ de stânga din România îşi scufundă propriul Guvern pentru a doua oară într-un an”, notează site-ul postului France 24, citând AFP.

“Prim-ministrul de stânga al României, Mihai Tudose, a demisionat luni după ce a pierdut susţinerea propriului partid în urma luptelor interne pentru putere, la doar şapte luni după ce predecesorul său a avut o soartă similară”, comentează jurnaliştii francezi, care mai afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, “este bine cunoscut ca fiind cel care trage sforile în spatele scenei”.

“Premierul României demisionează după ce a pierdut sprijinul partidului”, notează The Associated Press.

Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă