5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele Poloniei nu va participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial...

Preşedintele Poloniei nu va participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Rusia

Krzysztof Szczerski, şeful cancelariei prezidenţiale, a declarat că Duda a “decis că nu va reprezenta Polonia la deschiderea Campionatului Mondial din Rusia”, în luna iunie, informează site-ul postului Radio Poland.

Ministrul polonez de Externe a comunicat vineri că este “certă” implicarea Moscovei în atacul neurotoxic din Marea Britanie, care l-a vizat pe un fost spion dublu rus. Consiliul UE pentru Afaceri Externe a adoptat luni o poziţie de “solidaritate” cu Marea Britanie, cerând Rusiei să ofere clarificări privind atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus.

Moscova neagă acuzaţiile şi a exprimat regret în legătură cu poziţia Uniunii Europene.

Fostul agent al Serviciului rus de informaţii militare (GRU), Serghei Skripal, şi fiica acestuia sunt în stare critică în urma atacului cu o substanţă neurotoxică. Un poliţist care a intervenit este, de asemenea, în stare gravă. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanţei folosite în atacul produs pe data de 4 martite în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a primit azil în Marea Britanie în anul 2010 după un schimb de agenţi de spionaj efectuat între Statele Unite şi Rusia. Skripal, fost colonel în serviciile secrete ruse, a fost condamnat în 2006 la închisoare, pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu Serviciul britanic de informaţii externe (MI6).

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă