30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPuterile Europene: Misiune de monitorizare a securităţii in Golf

Puterile Europene: Misiune de monitorizare a securităţii in Golf

“Angajăm în acest moment o iniţiativă europeană cu britanicii, cu germanii menită să asigure că vom avea o misiune de monitorizare şi observare a securităţii maritime în Golf”, a subliniat ministrul de externe vorbind în Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului francez), invitând “să gândim împreună o logică de securizare comună în Golf într-un mod diplomatic”. 

În acest sens, şeful diplomaţiei franceze nu a evocat în mod clar dacă se referă la “misiunea de protecţie maritimă” europeană în regiunea Golfului, cerută luni de omologul său britanic Jeremy Hunt. 

“Libertatea navigaţiei în Golf reprezintă o provocare majoră de securitate pentru europeni. Ne dorim să acţionăm împreună pentru a o garanta”, subliniază într-un mesaj pe Twitter ministrul francez al apărării, Florence Parly, în finalul unei convorbiri telefonice avute cu omologul său britanic, Penny Mordaunt. 

“Trebuie să punem în practică un proces de dezescaladare pentru a face să scadă tensiunile” în Golf, a reiterat marţi Le Drian

“Impulsionăm astăzi Iranului să revină la acordul de la Viena, m-am întâlnit mai devreme cu trimisul special al preşedintelui Rouhani pentru a-i spune aceasta”, a subliniat ministrul de externe francez, referindu-se la ministrul adjunct de externe Abbas Araghchi, care a venit la Paris pentru a transmite şefului statului francez Emmanuel Macron un mesaj în scris de la Hassan Rouhani, potrivit Teheranului. 

La începutul lunii iulie, înainte de sechestrarea petrolierului britanic, Parisul declarase că nu intenţionează să-şi consolideze capacităţile militare în Golf pentru a contribui la exercitarea presiunii asupra Iranului, aşa cum fac Statele Unite. 

“Franţa este într-o logică de dezescaladare. Trimiterea de resurse suplimentare în regiune nu pare a fi adecvată pentru noi”, declarase atunci pentru AFP o sursă guvernamentală. 

De mai mulţi ani, Franţa are în permanenţă o fregată în Golf şi în Oceanul Indian. De asemenea, ea dispune de un contingent de aproximativ 650 de militari în Emiratele Arabe Unite.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă