12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin vrea „dialog constructiv” cu Boris Johnson, câștigătorul alegerilor anticipate britanice

Putin vrea „dialog constructiv” cu Boris Johnson, câștigătorul alegerilor anticipate britanice

”Sunt convins că dezvoltarea unui dialog constructiv şi unei cooperări depline în diverse domenii ar corespunde intereselor ţărilor noastre şi întregului continent european”, a declarat, citat într-un comunicat al Kremlinului, Vladimir Putin.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului s-a arătat, anterior, prudent în privinţa unei îmbunătăţiri a relaţiilor Moscovei cu Londra, afectate de dezacorduri persistente şi un scadal de spionaj.

”Noi sperăm în continuare ca forţele politice care câştigă alegeri, indiferent în ce ţară, să adere la un dialog şi să se concentreze asupra stabilirii unor bune relaţii cu ţara noastră”, a declarat presei Dmitri Peskov. ”Însă nu ştiu în ce măsură asemena aşteptări sunt potrivite în cazul conservatorilor” britanici, a adăugat el.

De peste un an, dosarul Skripal – care poartă numele unui fost colonel din cadrul serviciilor ruse militare de informaţii (GRU), condamnat la închisoare după ce a fost găsit vinovat de spiona în favoarea Regatului Unit, iar apoi schimbat într-un schimb de agenţi dubli – subminează relaţiile britanico-ruse.

La 4 martie 2018, acest fost dublu agent a fost găsit în stare de inconştienţă, împreună cu fiica sa, Iulia, la Salisbury, în sudul Angliei.

Autorităţile britanice au cauzat GRU că au încercat să-l otrăvească cu noviciok, un puternic agent neurotoxic.

Moscova dezminte orice responsabilitate în acest caz, care a condus la cel mai mare val de expulzări încrucişate de diplomaţi din istoria recentă şi la noi sancţiuni americane.

Rusia şi Regatul Unit au, de asemenea, poziţii opuse în numeroase dosare internaţionale, de la Războiul din Siria şi până la criza ucrainană.

Cele mai citite

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă