11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRevoluție în mediul virtual. Facebook își schimbă politica de promovare a informațiilor...

Revoluție în mediul virtual. Facebook își schimbă politica de promovare a informațiilor publicate

Măsura survine în urma deciziei de a reduce apariția de conținut fals și ofensator în fluxul de știri.

Facebook a subliniat că nu va fi afectat conținutul unor utilizatori de renume, fără să specifice la cine anume se face referire, și nici traficul per total. Îngrijorarea utilizatorilor este că o astfel de modificare ar putea afecta, totuși, conținutul de calitate, deoarece o mulțime de știri legitime tind să fie trecute cu vederea și să nu beneficieze de expunere sau comentarii.

“Este o mare schimbare. Oamenii vor petrece mai puţin timp pe Facebook, dar acest lucru ne convine, pentru că acest detaliu va face ca timpul petrecut de ei aici să devină mai preţios şi, în definitiv, acest aspect va fi benefic pentru activitatea noastră”, a declarat John Hegeman, coordonatorul departamentului News Feed din cadrul companiei Facebook.

Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei, a explicat demersul spunând că „Una dintre marile noastre priorităţi din 2018 este de a ne asigura că timpul petrecut pe Facebook va fi folosit cu spor””.

Cu toate acestea, bunele intenții venite din partea Facebook ridică îngrijorare printre companiile care folosesc platforma pentru expunere.

Pe măsură ce Facebook le trimite mai puțin trafic, companiile tind să se îndrepte către alte platforme, cum ar fi Google, Apple News și Twitter. O altă retrogradare în fluxul de știri va accelera această schimbare pe Facebook. Chiar și unii dintre cei mai puternici promotori ai rețelei Facebook își exprimă frustrarea în creștere: “Ne pierdem speranța”, a declarat unul dintre reprezentanți.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă