26.8 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalRivalul lui Putin la alegerile din Rusia, propus de comuniști, este un...

Rivalul lui Putin la alegerile din Rusia, propus de comuniști, este un faimos om de afaceri

Grudinin îi ia astfel locul vechiului lider comunist Ghenadi Ziuganov, care a decis să se retragă din cursa electorală.

Candidatura lui Grudinin a întrunit 303 voturi pentru şi 11 împotrivă, a declarat un purtător de cuvânt al partidului, pentru presa locală.

“Este o persoană care ştie să lucreze, să asculte oamenii şi să-şi îndeplinească promisiunile”, a mai arătat acesta.

Anterior s-a aflat că Ziuganov a fost desemnat de Comitetul Central al partidului în funcţia de şef al campaniei electorale a noului candidat comunist.

Grudinin, 57 de ani, este din 1995 directorul uneia dintre cele mai de succes companii agricole din Rusia şi a fost ales, de trei ori, deputat în Duma de la Moscova (1997-2011).

Ziuganov, care a intrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Rusia în 1996, când a fost reales Boris Elţin, a obţinut 17% din voturi la ultimele două scrutine, când i-a avut ca şi contracandidaţi pe actualul premier, Dmitri Medvedev, şi, respectiv, preşedintele Vladimir Putin.

Până acum, şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor din Rusia, Vladimir Putin, liberalul Grigori Iavlinski (Iabloko), liderul formaţiunii de extremă-dreapta LDPR, Vladimir Jirinovski, reprezentantul Partidului Comunist rus, Pavel Grudinin, şi jurnalista Ksenia Sobceak, desemnată sâmbătă candidat de către formaţiunea Iniţiativa Civilă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Năpasta, răscruce între realul si mitologicul romanesc

Saga și odiseea unei femei puternice, la răscrucile dintre real și fantastic, între lumină și întuneric, între dreptate și nedreptate, nevoită de destin și de...

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...

„Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!…”, această întrebare uzuală este titlul spectacolului ce se va juca pe scena Teatrului Național din București pe 22...

Descoperă secretul energiei și bunei dispoziții într-o experiență terapeutică și unică in piesa de teatru "Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!..." Știai că teatrul nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă