15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRoger Waters: Benjamin Netanyahu duce o ''politică de supremaţie, rasistă''

Roger Waters: Benjamin Netanyahu duce o ”politică de supremaţie, rasistă”

“Ştim cu toţii că viaţa în Teritoriile palestiniene este insuportabilă”, a declarat artistul britanic înainte de a compara ceea ce se întâmplă în Gaza şi în Cisiordania cu regimul de apartheid în Africa de Sud.

“Nu sunt antisemit”, a subliniat el ulterior. Centrul Simon Wiesenthal a trimis o scrisoare în Argentina adresată sponsorilor turneului latino-american al lui Roger Waters prin care le-a solicitat să îşi retragă sprijinul estimând că artistul vehiculează “un mesaj de ură şi discriminare”.

Pe parcursul turneului “Us + Them”, fostul basist al trupei Pink Floyd, în vârstă de 75 de ani, a căutat să sensibilizeze publicul cu privire la situaţia palestinienilor şi să promoveze boicotul Israelului.

În afara lumii arabe, comunitatea palestiniană din Chile este cea mai numeroasă de pe planetă, cu o jumătate de milion de persoane, notează AFP.

La începutul lunii, Roger Waters a cerut la Montevideo ”să nu fie votaţi neofascişti ca (Jair) Bolsonaro şi (Donald) Trump”, preşedintele ales al Braziliei şi cel al SUA. Waters a concertat în cadrul unui eveniment “Palestina şi drepturile omului astăzi” şi a vorbit pe larg despre conflictul israeliano-palestinian, apreciind că palestinienii ”nu au drepturi, iar restul lumii nu face nimic”.

Roger Waters efectuează în această perioadă un turneu în America de Sud care include Uruguay, Brazilia, Paraguay, Argentina, Chile şi Peru.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă