23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia avertizează Occidentul că nu acceptă înlăturarea de la putere a lui...

Rusia avertizează Occidentul că nu acceptă înlăturarea de la putere a lui Bashar al-Assad

”Ministrul de externe francez (Jean-Yves Le Drian) a anunţat că reuniunea Consiliului de Securitate al ONU va fi dedicată (luni) nu doar situaţiei din Afrin, ci şi situaţiei din Ghouta Orientală şi Idlib”, a afirmat ministrul Lavrov.

În acest context, șeful diplomației ruse a acuzat ”partenerii occidentali” că agită apele în legătură cu Ghouta Orientală şi Idlib în condiţiile în care o concentrare mare de rebeli ai Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, care efectuează tiruri asupra Damascului, inclusiv asupra ambasadei ruse, continuă să se afle în Ghouta Orientală.

Ministrul rus de Externe a mai spus că ţările occidentale ignoră faptul că ”datorită eforturilor guvernului rus şi ale trupelor ruse a început recent evacuarea celor răniţi din Ghouta Orientală, inclusiv a copiilor care au nevoie de asistenţă medicală”.

Lavrov a subliniat că Occidentul ignoră şi faptul că până recent partea de est a Idlib s-a aflat sub controlul Frontului Al-Nusra, fosta ramură a Al Qaida în Siria, considerată de ONU drept ”grupare teroristă”

”De curând, a început o ofensivă a armatei siriene, cu sprijinul nostru, care s-a încheiat cu încercuirea părţii principale a grupării Fateh al-Sham”, a spus Lavrov, opinând că aceasta se pare că a provocat îngrijorarea ”unor ţări occidentale”.

În opinia sa, toate acestea confirmă încă o dată că SUA şi coaliţia condusă de ele încearcă să protejeze fostul Front Al Nusra pentru a putea realiza planul de schimbare a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, ”aşa-numitul plan B”.

“Pentru noi, aceasta este absolut inacceptabil, ne vom opune ferm acestor încercări”, a avertizat Serghei Lavrov.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă