20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalȘampania, un produs rar în Marea Britanie. Cum afectează BREXIT importurile acestei...

Șampania, un produs rar în Marea Britanie. Cum afectează BREXIT importurile acestei băuturi

Vânzările de şampanie către Marea Britanie ar urma să scadă cu 10% anul acesta, a afirmat preşedintele UMC, Jean-Marie Barillere. Acesta a adăugat: “Din cauza încetinirii economiei Regatului Unit, oamenii sunt mai puţin înclinaţi să cheltuiască pe produse de lux”.

Datele publicate de asociaţia patronală CIVC din Franţa arată că vânzările către Marea Britanie au înregistrat în 2016 un declin de 9%, la 31,2 milioane de sticle. În schimb, livrările către Statele Unite, a doua mare piaţă de export, au înregistrat în 2016 un avans de 6,3%, iar în funcţie de valoare exporturile au urcat cu 4,9%.

Anul acesta, cel mai mare importator de şampanie ar putea fi Statele Unite, care deja sunt pe primul loc în funcţie de valoarea importurilor. De la votul din 23 iunie 2016 privind ieşirea Marii Britanii din UE, lira sterlină s-a depreciat cu 14% faţă de euro şi cu 10% faţă de dolar.

Printre brandurile de şampanie reprezentate de UMC se află Moet & Chandon, Veuve Clicquot şi Ruinart, deţinute de LVMH, cel mai mare grup mondial de produse de lux.

Şampania, vinul spumos denumit după regiunea Champagne din Nordul Franţei, este exportată în 190 de ţări, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă