12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalScandalurile l-au clătinat serios pe Joe Biden

Scandalurile l-au clătinat serios pe Joe Biden

Candidata la prezidenţialele americane Elizabeth Warren l-a depăşit marţi pentru prima dată pe fostul vicepreşedinte Joe Biden în media sondajelor pentru primarele democrate, la finalul unei veri marcate de ascensiunea acestei senatoare progresiste, notează AFP.

Pornit detaşat în frunte în aprilie, Joe Biden, 76 de ani, a văzut curba sa coborând în sondaje până la intersecţia cu popularitatea lui Elizabeth Warren, 70 de ani, în media sondajelor stabilită de site-ul RealClearPolitics: senatoarea, o critică dură a Wall Street, înregistrează 26,6% în intenţiile de vot pentru primarele democrate, faţă de 26,4% pentru candidatul centrist.

După o vară zguduită de gafe care au ridicat semne de întrebare legate de forma sa, umbrele se acumulează în prezent pentru fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama.

Numele său este amestecat în afacerea ucraineană, care îl confruntă pe preşedintele republican Donald Trump cu spectrul unei proceduri de destituire. Şi a publicat recent un total al donaţiilor pe trimestrul al treilea cu mult în urma rivalei sale: 15,2 milioane pentru Joe Biden, faţă de 24,6 milioane pentru Elizabeth Warren.

Al treilea în sondaje, Bernie Sanders (14,6%), a afişat un record al donaţiilor pentru aceeaşi perioadă (25,3 milioane de dolari).

În vârstă de 78 de ani, senatorul independent a suferit recent o criză cardiacă. Marţi, la ieşirea de la un control la cardiolog, el a declarat că doreşte “să schimbe puţin natura campaniei, pentru a se asigura că are forţa de a face ce trebuie să facă”.

Pentru socialist, aceasta înseamnă “că probabil nu va mai participa la patru mitinguri pe zi”, ci mai degrabă “la două”.

O potenţială veste bună pentru Elizabeth Warren care se situează ca şi el în aripa stângă a primarelor democrate.

Principalii 12 candidaţi la învestitură se vor înfrunta la 15 octombrie în cea de-a patra dezbatere televizată, în Ohio.

Partidul Democrat a anunţat marţi că a cincea dezbatere va fi organizată la 20 noiembrie în statul Georgia.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă