7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalȘeful CIA a fost audiat în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile...

Șeful CIA a fost audiat în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA. Urmează Trump

Mike Pompeo, directorul Agenţiei Centrale pentru Informaţii (CIA) din SUA, a fost audiat de echipa procurorului special Robert Mueller care anchetează presupusele contacte ale consilierilor preşedintelui Donald Trump cu Rusia, relatează postul NBC News şi cotidianul The New York Post.

Mike Pompeo şi Dan Coats, directorul Serviciilor Naţionale de Informaţii, sunt consideraţi “martori marginali” în cazul deciziei preşedintelui Donald Trump de a-l demite pe James Comey din funcţia de director al Biroului Federal de Informaţii (FBI).

Jeff Sessions, procurorul general al SUA şi secretarul Justiţiei, a fost audiat săptămâna trecută de echipa procurorului special Robert Mueller.

Potrivit unor surse citate de cotidianul The Washington Post, avocaţii lui Donald Trump discută cu echipa procurorului special Robert Mueller despre posibila audiere a preşedintelui SUA, care ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă