7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalȘeful diplomației americane anunță măsuri contra hărțuirii sexuale în Departamentul de Stat

Șeful diplomației americane anunță măsuri contra hărțuirii sexuale în Departamentul de Stat

Rex Tillerson a făcut această declarație la o zi după ce preşedintele Donald Trump şi-a exprimat solidaritatea cu unele persoane acuzate de hărţuire.

Aflat la Cairo, Tillerson a spus că în această privinţă toţi angajaţii Departamentului de Stat american vor urma cursuri obligatorii până la data de 1 iunie.

Rex Tillerson efectuează o vizită în Egipt, prima etapă a unui turneu diplomatic în Orientul Mijlociu care va mai cuprinde Kuweit, Liban, Iordania şi Turcia.

Potrivit oficialului american, respectul faţă de ceilalţi constituie o valoare esenţială în Departamentul de Stat american.

”Nu există nicio altă formă mai umilitoare de lipsă de respect faţă de o persoană, nimic mai înjositor pentru cineva decât să sufere un asemenea tratament. Nu este în regulă dacă vezi că se întâmplă ceva de genul acesta şi te uiţi în altă parte. Trebuie să faci ceva, trebuie să anunţi pe cineva. Trebuie să intervii”, a accentuat secretarul de stat al SUA.

În luna noiembrie, aproximativ 200 de femei care lucrau în domeniul securităţii naţionale, inclusiv în Departamentul de Stat american, au semnat o scrisoare în care afirmau că politicile de combatere a hărţuirii sexuale în instituţie sunt slabe şi de multe ori ele nu sunt puse în practică.

Şi Casa Albă a făcut obiectul unor acuzaţii similare. Săptămâna trecută, doi consilieri au părăsit administraţia prezidenţială după ce la adresa lor au apărut acuzaţii de hărţuire sexuală. Ambii bărbaţi au respins acuzaţiile respective.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, se recuperează după operație. Actorul a primit un stimulator cardiac

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a fost operat. El a primit un stimulator cardiac, după ce a suferit anterior trei operații...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă