16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalSportivii nord-coreeni, în pericol. Kim Jong-un îi va executa, dacă aceștia îi...

Sportivii nord-coreeni, în pericol. Kim Jong-un îi va executa, dacă aceștia îi trezesc suspiciuni

Kim Jong-un le-a permis sportivilor săi de elită să ia parte la concursuri, pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în lume. Coreea de Nord şi de Sud au stabilit să se prezinte „sub acelaşi drapel” în faţa publicului, marcând o îmbunătăţire semnificativă a relaţiilor, potrivit publicației Gândul.

Dar în spatele solidarităţii şi a mărinimiei lui Kim Jong-un s-ar putea ascunde gânduri negre, a declarat un expert asiatic în securitate. Chris Ogden, din cadrul Universităţii St. Andrews, crede că sportivii nord-coreeni au fost avertizaţi cu privire la riscul unei execuţii, la întoarcerea din delegaţie.

Kim Jong-un aplică pedeapsa cu moartea pentru orice fel de colaborare sau spionaj în favoarea Coreei de Sud sau altei ţări. „Cred că ar fi în interesul ambelor părţi să încerce să facă schimb de informaţii, deşi Olimpiadele oferă un context limitat în acest sens”, a spus Ogden.

Echipa olimpică din Coreea de Nord a câştigat şapte medalii, din care două de aur, în cadrul Jocurilor Olimpice din 2016, desfăşurate la Rio de Janeiro.

Recent, presa internaţională a scris că liderul suprem Kim Jong-un va trimite 300 de majorete la Jocurile Olimpice, pentru încurajarea sportivilor. Sâmbătă, oficialii Jocurilor au anunţat că 22 de sportivi vor participa la competiţiile olimpice.

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă