7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalTrump afirmă că Iranul ”doreşte o întâlnire”

Trump afirmă că Iranul ”doreşte o întâlnire”

”Pot să vă spun că Iranul vrea o întâlnire”, a declarat Trump joi, în grădina Casei Albe, fără să facă alte precizări.

Întrebat miercuri despre o eventuală relaxare a sancţiunilor vizând iranul, o condişie sine qua non impusă de Teheran pentru ca să ia în calcul o întâlnire la vârf, locatarul Casei Albe a lăsat să planeze îndoiala.

”Cred că Iranul are un potenţial imens”, a subliniat el.

”Noi sperăm să ajungem la un acord (…). Cred că ei vor să reuşească, ei n-au mai fost niciodată într-o asemenea poziţie”, a adăugat el, evocând ”enormele dificultăţi financiare” ale Republicii islamice.

La aproape 40 de ani de la întreruperea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, în urma Revoluţiei islamice şi luării de ostatici la Ambasada Statelor Unite de la Teheran, miliardarul republican pare cu adevărat tentat de ideea de a organiza o întâlnire la cel mai înalt nivel.

Întrebat la începutul săptămânii despre un eventual tête-à-tête la New York, la sfârşitul lui septembrie, în marja AdunăriiGenerale a ONU, locatarul Casei Albe aprecia că ”totul este posibil”.

Făcând acest lucru, el ar merge mai departe decât predecesorul său Barack Obama care, în septembrie 2013, a făcut un pas mult timp de neimaginat – o conversaţie la telefon cu Hassan Rohani.

Cele mai citite

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...
Ultima oră
Pe aceeași temă