11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump asigură că nu vrea să determine o schimbare de regim în...

Trump asigură că nu vrea să determine o schimbare de regim în Iran

“Nu încercăm să determinăm o schimbare de regim. Nu încercăm deloc să determinăm acest lucru”, a declarat Trump de la Casa Albă.

Cu toate acestea, Donald Trump a atenţionat că Iranul “nu poate avea arma nucleară”.

Ghidul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a avertizat marţi că ţara sa “va continua în mod cert” să-şi reducă angajamentele asumate prin acordul internaţional asupra programului său nuclear, acord încheiat în 2015 şi din care SUA s-au retras în mai 2018.

După aceasta, Washingtonul a restabilit o serie de sancţiuni economice în cadrul unei campanii de “presiune maximală” împotriva Teheranului, acuzat de destabilizarea regiunii.

Tensiunile dintre cele două ţări, care nu mai întreţin relaţii diplomatice din 1980, s-au acutizat foarte mult în ultimul timp din cauza unei serii de incidente în Golf, apoi a distrugerii, în iunie, a unei drone americane de o rachetă iraniană.

Donald Trump, care acuză Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare şi că susţine terorismul mondial, a afirmat că a anulat în extremis, a doua zi după acest incident, lovituri de represalii împotriva unor ţinte iraniene.

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă