9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTrump îl atacă din nou pe ambasadorul Marii Britanii la Washington: „E...

Trump îl atacă din nou pe ambasadorul Marii Britanii la Washington: „E un tip foarte prost”

„Neastâmpăratul ambasador pe care Marea Britanie l-a impus Statelor Unite nu este o persoană de care suntem încântaţi, este un tip foarte prost. Ar trebui să vorbească cu ţara lui şi cu premierul May despre negocierile eşuate privind Brexitul şi nu să fie supărat pe criticile mele privind gestionarea negocierilor”, a scris Trump pe Twitter.

„I-am spus premierului Theresa May cum să gestioneze acordul, dar ea a ales să meargă pe calea ei imprudentă şi nu a avut succes. Spuneţi-i că SUA au acum cea mai puternică economie şi armată din lume, de departe…”, a adăugat Trump.

Acesta nu este primul atac al zile al lui Trump cu privire la Marea Britanie.

Anterior, vizibil furios din cauza susţinerii lui May pentru ambasadorul Kim Darroch, miliardarul republican a luat-o pe conducătoarea brtanică drept ţintă, exprimându-şi în mod deschis bucuria faţă de viitoarea plecare a acesteia.

”Sunt foarte critic faţă de felul în care Regatul Unit şi premierul Theresa May au gestionat Brexitul”, a scris el pe Twitter, desemnând-o vinovată de ”mizeria” actuală.

”Eu i-am spus cum trebuia să procedeze, însă ea a decis să facă altfel”, a adăugat el, după care l-a atacat pe Kim Darroch.
”Eu nu-l cunosc pe ambasador, dar nu este nici iubit şi nici binevenit în Statele Unite. Noi nu vom mai avea contacte cu el”, a anunţat el.

Răspunsul Downing Street nu a întârziat. ”Sir Kim Darroch are în continuare deplina susţinere a premierului”, a dat asigurări un purtător de cuvânt.

Telegramele redactate de către diplomat – între care unele din 2017 – nu erau menite să fie dezvăluite publicului.

Guvernul a anunţat deschiderea unei anchete. Obiectul acesteia este găsirea originii acestor divulgări, dar şi înţelegerea motivaţiei lor, cu două săptămâni înaintea desemnării unui nou şef de Guvern în regat.

May a condamnat divulgări ”total inacceptabile”, însă a subliniat, prin purtătorul său de cuvânt, că are ”o încredere totală” în Kim Darroch, fără să-i împărtăşescă imaginea despre administraţia americană prezentată în telegramele diplomatice.

Darroch l-a descris pe preşedintele american Donald Trump ca fiind „incompetent” şi administraţia sa ca fiind „disfuncţională”, conform unor memorii diplomatice obţinute de Mail on Sunday.

 

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă