19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTrump își înlocuiește consilierul pe Securitate cu responsabilul de eliberarea ostaticilor

Trump își înlocuiește consilierul pe Securitate cu responsabilul de eliberarea ostaticilor

”Sunt foarte fericit să anunţ că îl voi numi pe Robert C. O’Brien, care a obţinut numeroase succese în calitate de trimis special prezidenţial pentru eliberarea ostaticilor, la Departamentul de Stat, drept nou consilier pentru securitate naţională. Am lucrat îndelung şi dur cu Robert. El va face treabă bună!”, a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite conform News.ro.

El a anunţat deja, marţi, că diplomatul se afla între favoriţi. ”Cred că el este fantastic”, se entuziasma şeful statului american.

Robert O’Brien urmează să fie cel de-al patrulea “National Security Advisor” – un post-cheie la Casa Albă – al preşedinţiei lui Trump.

John Bolton, cunoscut prin celebra sa mustaţă şi reputaţia de adept al războiului, a fost destituit la 10 septembrie de către miliardarul republican, care a evocat numeroasele sale dezacorduri cu acesta în subiecte fierbinţi, de la Iran la Coreea de Nord şi Afganistan.

Administraţia Trump se laudă cu rezutate excelente în eliberarea ostaticilor sau deţinuţilor a căror detenţie în străinătate este considerată de către Washington nedreaptă sau motivată politic.

Ea a obţinut întoarcerea în Statele Unite a mai multor americani deţinuţi în Coreea de Nord, dar şi a pastroului Andrew Brunson, eliberat de Turcia în urma unei grave crize diplomatice.

Donald Trump a provocat o surpriză în iulie, trimiţându-l pe Robert O’Brien, însărcinat totuţi cu ostaticii, la procesul cu privire la violenţe, în Suedia, o ţară aliată şi democratică, al rapperului american A$AP Rocky. 

Preşedintele american a acuzat atunci Stockholmul că dispreţuieşte soarta americanilor de culoare. Rapperul a fost, până la urmă, conamnat la închisoare cu suspendarea.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă