19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTrump și adversarul său electoral se atacă privind avertizorul de integritate

Trump și adversarul său electoral se atacă privind avertizorul de integritate

Preşedintele republican Donald Trump este în centrul unei noi polemici, unele media americane acuzându-l că l-a încurajat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să îl ancheteze pe fiul lui Joe Biden, favoritul democrat pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

Acuzaţiile au apărut în urma unor dezvăluiri ale unui avertizor de integritate membru al serviciilor de informaţii americane.

“Totul pare un abuz de putere uriaş”, a declarat presei Biden, care face campanie la Des Moines, în statul Iowa.

“Ştiu cu cine am de-a face, autorul unor abuzuri în serie. Aşa e tipul ăsta. Abuzează de putere în orice fel poate. Când simte că îi este ameninţată puterea, nu se dă înapoi de la nimic”, a spus Biden, care părea să îşi stăpânească greu furia.

“Însă aici a depăşit limita”, a mai afirmat fostul vicepreşedinte american, care a spus de asemenea că îl va învinge pe Trump şi a cerut o anchetă asupra dezvăluirilor avertizorului de integritate.

Vineri, el a afirmat despre presupusele fapte că sunt “corupţie patentată” şi a cerut “cel puţin” ca Trump “să publice imediat transcrierea apelului telefon respectiv, pentru ca poporul american să judece singur”.

La rândul său, într-o serie de postări pe Twitter, Trump l-a acuzat pe rivalul său democrat că a cerut, când era vicepreşedinte, demiterea unui procuror ucrainean “care ancheta activităţile fiului său”.

Hunter Biden, al doilea fiu al fostului senator, a lucrat pentru o companie de gaz ucraineană începând din 2014, când tatăl tău era vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama.

“Nu-mi place să vorbesc cu fiul meu despre activităţile sale profesionale din străinătate”, a dat asigurări sâmbătă Biden, întrebat despre acuzaţiile lui Donald Trump. “Toată lumea a anchetat acest caz şi toată lumea a spus că nu a existat nimic în neregulă în acest caz”, a adăugat el.

Trump a postat sâmbătă pe Twitter un montaj video cu reportaje despre acest caz despre care s-a vorbit în media în 2015. Se vede cum Joe Biden confirmă că a intervenit pentru demiterea acestui procuror, dar precizează că acest lucru nu are nicio legătură cu fiul său.

Acuzând media şi pe democraţi că încearcă să evite să vorbească despre acest dosar, miliardarul american afirmă că ei “au fabricat prin urmare de la zero un caz” despre el şi despre “o conversaţie de rutină perfect normală cu preşedintele ucrainean”. 

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă