14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrupele americane și rusești, pe picior de război în Siria

Trupele americane și rusești, pe picior de război în Siria

Forțele comasate, ce includ și brigăzi ale Armatei Siriene Libere, au misiunea de a contracara atacurile milițiilor șiite pro-Assad și de a tăia drumul Daraa-Damasc, deschizând un al doilea front pentru a disloca trupele lui Assad din regiunea Ghouta de Est, unde acestea ignoră rezoluția ONU de încetare a focului.

Avioanele regimului atacă fără întrerupere provincia Daraa, violând înțelegerea ruso-americană privind încetarea focului în această regiune. Casa Albă a avertizat că aceste atacuri nu vor rămâne fără răspuns și a convocat o întrunire de urgență în Iordania.

În același timp, forțele americane și saudite au început exerciții militare comune la granița Arabiei Saudite cu Iordania. Militarii americani și tehnica de luptă vor rămâne în Arabia Saudită după încheierea exercițiilor. Similar, au debutat exercițiile militare israeliene împreună cu trupe americane.

    Rușii amenință

Toate aceste manevre au alarmat Rusia. Ministerul Apărării rus este pregătit să ia contramăsuri în cazul unui eventual atac cu rachete al SUA asupra Damascului, dacă va exista o ameninţare pentru militarii ruşi din teren, a declarat şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov.

„Consilieri ruşi au fost detaşaţi la instituţii şi facilităţi ale Ministerului Apărării sirian din Damasc, de asemenea există reprezentanţi ruşi la Centrul de reconciliere a părţilor beligerante şi în cadrul poliţiei militare.

În caz de ameninţare împotriva militarilor noştri, forţele armate ale Federaţiei Ruse vor lua măsuri de represalii atât împotriva rachetelor propriu-zise, cât şi împotriva vectorilor de transport al acestora”, a avertizat generalul Valeri Gherasimov.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă