23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUn libian, condamnat la 19 ani de închisoare, legat de atentatul de...

Un libian, condamnat la 19 ani de închisoare, legat de atentatul de la Benghazi, din 2012

În acest atac – care a şocat America la 11 septembrie 2012 – a fost ucis ambasadorul american John Christopher Stevens, un funcţionar de la Departamentul de stat american şi doi membri ai Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA).

Pedeapsa lui Mustafa al-Imam, în vârstă de 47 de ani – care a fost găsit vinovat de terorism în iunie 2019 în urma unui proces de şase săptămâni – a fost stabilită joi de un tribunal din Washington.

Mustafa al-Imam ”a jucat un rol important” în acest atac, a acuzat, citată într-un comunicat procurorul Jessie Liu.

”Această pedeapsă este o amintire a faptului că securitatea americanilor – acasă sau în străinătate, civili sau nu – va fi mereu prioritatea noastră”, a adăugat ea.

”Dacă comiţi un act terorist, te vom găsi şi vom face dreptate”, a avertizat ea, conform News.ro.

”Pedeapsa pronunţată împotriva lui al-Imam azi (joi) transmite un mesaj puternic celor care vor încerca să comită o crimă atât de josnică”, a subliniat secretarul de Stat american Mike Pompeo, citat într-un comunicat.

Potrivit acuzării, Mustafa al-Imam se afla în contact, în timpul atacului, cu Abu Khattala, alt libian, de asemenea prins de către forţele americane în 2014, pentru a fi judecat în Statele Unite.

Abu Khattala a fost condamnat în 2018 la 22 de ani de închisoare cu privire la rolul pe care l-a jucat în acest atac.

Mai multor părţi ale Guvernului lui Barack Obama li s-a reproşat la vremea respectivă neglijenţe, în special Departamentului de Stat, condus la acel moment de către Hillary Clinton.

Acuzată de faptul că nu a făcut suficient în protejarea diplomaţilor, Hillary Clinton a fost urmărită de acest subiect în toată campania în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016, în care a fost înfrântă de Donald Trump.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă