21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUcraina adoptă o lege care recunoaște teritoriile ocupate temporar de Rusia

Ucraina adoptă o lege care recunoaște teritoriile ocupate temporar de Rusia

Legea privind reintegrarea regiunii a fost susţinută de 280 de parlamentari, Rusia fiind numită stat “agresor”, după discuţii aprinse care au durat trei zile.

“Federaţia Rusă comite o agresiune împotriva Ucrainei ocupând părţi ale teritoriului său”, se arată în document, care acuză Moscova că şi-a trimis forţele armate în regiunile Doneţk şi Luhansk şi nu se conformează cerinţelor impuse de încetarea focului.

Ucraina şi Occidentul acuză Rusia că îşi tirmite trupe în regiune şi că îi înarmează pe separatişti. Moscova neagă acest lucru, dar recunoaşte că “voluntari” ruşi îi ajută pe rebeli.

Ministerul rus de Externe acuză Kievul, într-o declaraţie emisă joi, că încearcă să rezolve prin forţă conflictul din estul ţării. De asemenea, Moscova a susţinut că noua lege încalcă acordul de pace de la Minsk, din 2015.

Creşterea tensiunilor între Kiev şi Moscova are loc la câteva săptămâni după ce Ucraina şi separatiştii au făcut un schimb de prizonieri care a implicat sute de persoane.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă