17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn prim pas spre deblocarea Jocurilor Olimpice de iarnă. Phenianul acceptă să...

Un prim pas spre deblocarea Jocurilor Olimpice de iarnă. Phenianul acceptă să ia parte la discuții

Întâlnirea care va avea loc marți, 9 ianuarie, va avea ca temă găsirea modalităţilor ca atleţii nord-coreeni să poată participa la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, din luna februarie.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat săptămâna aceasta că trimiterea unei delegaţii la JO ar fi o bună ocazie pentru a demonstra unitatea coreenilor. Întâlnirea va avea loc în localitatea Panmunjom, aşa-numitul sat al păcii, situat în zona demilitarizată, unde în mod istoric cele două state poartă convorbiri.

Potrivit unui oficial din Administraţia prezidenţială de la Seul, prioritatea întâlnirii este reprezentată de Jocurile Olimpice de la Pyeongchang. Acesta a apreciat, într-o declaraţie acordată agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, că vor avea loc şi discuţii referitoare la îmbunătăţirea relaţiilor Nord – Sud după ce subiectul participării la JO va fi epuizat.

Acestea vor fi primele convorbiri la nivel înalt dintre cele două state coreene din decembrie 2015. Încă nu se ştie cine va participa la discuţii.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă