15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn tren a deraiat în SUA. Printre pasageri sunt morți și răniți

Un tren a deraiat în SUA. Printre pasageri sunt morți și răniți

Purtătorul de cuvânt al şerifului districtului Pierce, Ed Troyer, a precizat într-o conferinţă de presă că nu s-au înregistrat victime din rândul şoferilor de pe autostradă.

Dintre cei aflați în tren, un număr de 77 de persoane au fost spitalizate.

Incidentul s-a produs în localitatea DuPont, la nord de oraşul Olympia. Cauzele deraierii trenului, care asigura legătura între metropolele Seattle (statul Washington) şi Portland (statul Oregon), nu sunt deocamdată cunoscute.

Potrivit publicaţiei The News Tribune, deraierea trenului a avut loc în jurul orei 07:30 (15:30 GMT), cauzând închiderea secţiunii respective a autostrăzii Interstate 5.

Trenul urma să părăsească oraşul Seattle la ora locală 06:00 (14:00 GMT) şi să sosească la Portland, în statul Oregon, la 09:20 (17:20 GMT), potrivit programului curselor feroviare Amtrak.

O fotografie postată pe Twitter de purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Washington arăta un vagon răsturnat parţial pe autostradă şi un altul suspendat peste balustrada podului de cale ferată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă