11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalUrsula von der Leyen se angajează să-şi concentreze eforturile pentru viitorul Europei

Ursula von der Leyen se angajează să-şi concentreze eforturile pentru viitorul Europei

“Acum mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa, pentru valorile sale de pace, drepturile omului, democraţii puternice şi o planetă sănătoasă”, a scris pe Twitter politiciana veterană a creştin-democraţilor cancelarului german Angela Merkel, potrivit Dpa.

Von der Leyen a fost aleasă în urma unui vot strâns de Parlamentul European pentru a-i succede în funcţie preşedintelui în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în noiembrie, după ce a fost desemnată candidat-surpriză de către liderii UE în urma alegerilor europarlamentare din acest an.

În tentativa de a-i convinge pe europarlamentari, ea a promis o serie de noi iniţiative pentru blocul comunitar, inclusiv propuneri de protecţie a mediului cu scopul de a atinge “neutralitatea climatică”,presupusă a ajunge la emisii nete de gaze de seră egale cu zero până în 2050.

Von der Leyen a mulţumit de asemenea Ministerului Apărării, pe care l-a condus mai bine de cinci ani, pentru ceremonia de adio, descriind-o drept un “moment special de gratitudine şi mândrie’.

Această ceremonie se desfăşoară de regulă în cursul serii cu participarea unei orchestre militare, a două plutoane de infanterişti înarmaţi şi a două rânduri de soldaţi cu torţe.

Între altele, ea a cerut orchestrei militare să interpreteze “Wind of Change”, balada emblematică a trupei de rock germane Scorpions, lansată în momentul căderii Zidului Berlinului şi al reunificării germane.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă