11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Cum acționau românii care au speriat Marea Britanie. Au reușit să...

VIDEO Cum acționau românii care au speriat Marea Britanie. Au reușit să spargă 500 de case

Camerele de supraveghere dintr-o locuință au surprins momentul unui jaf efectuat de o bandă de români în Marea Britanie, care au furat bunuri în valoare de milioane de lire sterline din sute de case.

Potrivit Daily Mail, membrii grupării sunt Cătălin Zaharia, liderul bandei, soția sa, Florina Spiru, care s-a ocupat de racolarea altor hoți și administrarea obiectelor furate, Constantin Stoian, Marian Molocia și Daniel Stoean.

Aceștia furau bani, bijuterii și ceasuri pe care le aduceau înapoi în România prin zboruri low-budget. Furturile ar fi început în anul 2014, iar de atunci ar fi făcut zeci de drumuri în Marea Britanie, majoritatea iarna, pentru a profita de zilele în care se întunecă repede.

Cei cinci au fost condamnați marți la închisoare, între patru și opt ani, pentru jefuirea a aproape 500 de case din patru cartiere bogate din Midlands.

Printre probele care au ajutat la prinderea lor se numără urme de pantofi și probe AND găsite la locul jafurilor.

Hoții lucrau în perechi. În momentul în care se însera, spărgeau case în care lumina era închisă și părea că nimeni nu era acasă.

Majoritatea jafurilor au fost efectuate iarna. Aceștia purtau hanorace groase, fulare cu care își acopereau fața și mânuși de construcție. De cele mai multe ori pătrundeau în case prin geamurile de la etajul 1, pentru a evita senzorii de alarme de la parter.

Banda își alegea cu grijă victimele, acestea fiind persoane care aveau sume importante de bani gheață și bijuterii de valoare în casă.

Hoții aveau la ei și kituri de testare a bijuteriilor, pentru a testa puritatea obiectelor de aur la fața locului.

În urma unui jaf, Zaharia a fost văzut în timp ce cobora pe o fereastră pe o sfoară făcută din cearșafuri înnodate, pe care a folosit-o ulterior să coboare un seif.

Detectivii care au percheziționat locuința lui Zaharia și a soției sale din orașul Oldbury au găsit „o veritabilă peșteră a lui Aladdin”, plină de obiecte furate, scrie Daily Mail. O parte dintre acestea erau ascunse în genți, șosete, sertare și chiar un congelator aflat în grădină.

 

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...
Ultima oră
Pe aceeași temă