21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalViktor Orban îl acuză pe George Soros de moartea jurnalistului slovac Jan...

Viktor Orban îl acuză pe George Soros de moartea jurnalistului slovac Jan Kuciak

Prim-ministrul Viktor Orban afirmă că miliardarul american de origine maghiară George Soros ar fi implicat în acest deces controversat al jurnalistului Jan Kuciak, care a fost găsit mort alături de logodnica sa, pe 27 februarie, în apartamentul său din Bratislava. Decesul său a venit tocmai după ce publicase un articol în care făcea legătura dintre politicienii de top din țara sa și mafia italiană “Ndrangheta”, relatează ziarul israelian Haaretz.

Văd urma lui George Soros și a organizațiilor sale în evenimentele din Slovacia. Nu mă îndoiesc niciun minut că rețeaua sa face orice ca să răstoarne guverne care se opun migrației”, a acuzat Viktor Orban, potrivit site-ului 24.hu.

Declarațiile premierului de la Budapesta vin în contextul în care câteva zeci de mii de persoane au manifestat vineri în toată Slovacia, în semn de protest faţă de corupţie şi au cerut demisiile premierului Robert Fico şi ministrului său de Interne.

La Bratislava s-au adunat 40.000 de persoane, potrivit cotidianului SME – cea mai mare adunare populară din această ţară de la Revoluţia de Catifea, care a pecetluit căderea comunismului în Cehoslovacia, în 1989.

Anii trecuți, Viktor Orban a lansat o campanie împotriva miliardarului George Soros, pe care l-a acuzat că a pus la cale criza migranților. George Soros a respins aceste acuzații.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă