8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalVolkswagen, acuzată de manipulare în scandalul Dieselgate

Volkswagen, acuzată de manipulare în scandalul Dieselgate

Grupul Volkswagen are în continuare numeroase probleme cu scandalul Dieselgate. Ultimul episod s-a derulat chiar la începutul acestei luni, când autoritățile germane au efectuat percheziții la sediul central. 

Informația a fost confirmată de Grupul Volkswagen abia în cursul dimineții de 20 de martie, după ce autoritățile au anunțat că au preluat documente și fișiere de pe calculatoarele companiei.

Noile probleme pleacă de la un comunicat de presă transmis de constructor în 9 decembrie 2015 cu privire la estimarea numărului de mașini care au emisii de dioxid de carbon mai mari decât cele legale. În comunicatul respectiv, Volkswagen sutine că propria sa investigație a arătat că a subestimat cifrele legate consum și emisii pentru numai 36.000 de mașini, deși anterior anunțase că estimarea este pentru 800.000 de mașini. În plus, comunicatul menționa că Volkswagen nu a găsit nicio dovadă cu privire la alterarea ilegală a emisiilor de dioxid de carbon.

Autoritățile au confiscat documente și fișiere cu scopul de a afla dacă Volkswagen a mințit în cadrul comunicatului de presă și dacă managerii știau deja că problemele sunt mult mai grave decât cele anunțate public.

În cazul în care suspiciunile se vor adeveri, constructorul poate fi acuzat că a încercat să manipuleze piața prin informații eronate, pentru a limita pierderile semnificative înregistrate la vremea respectivă pe bursă ca urmare a scăderii acțiunilor.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă