12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAtac final la Ziarul România Liberă.Top 5 Asigurători complici la atacul Libertății...

Atac final la Ziarul România Liberă.Top 5 Asigurători complici la atacul Libertății Presei.

Context

Războiul împotriva „România liberă“ a fost declanșat fățiș de fostul premier Victor Ponta, care mai apoi și-a utilizat toate pârghiile și prieteniile decontate de-a lungul anilor. 
 
Speranța Munteanu, Șefa de Facto a sucursalei KPMG din România a ordonat să se refuze orice chiar și când la cârma Astra Asigurări revenise Dan Adamescu.
Iulius Alin Bucșă directorul Astra Asigurări și fost director Euroins împreună cu Ovidiu Marinescu, directorul departamentului juridic Astra Asigurări au refuzat Tranzacția Astra Asigurări – Medien Holding care deja băgase în contul societății Astra Asigurări peste 1 milion de lei.
Halucinant, cei doi directori au refuzat în scris și cu EXECUTOR JUDECĂTORESC.
,, vă facem cunoscut următoarele:
Nu recunoaștem tranzacția mai sus menționată și o considerăm lovită de nulitate absolută” întrucât, se arată în scrisoarea acestora, domnul Adamescu avea Mandatul de Președinte expirat.

 

România Liberă, a consultat structura Executivului Astra Asigurări din Septembrie 2015, și a constatat că atât directorul Departamentului Juridic – Nicoleta Dinu cât și Iulius Bucșă erau Membri Executivi care aveau responsabilitatea să reprezinte interesele Societății Astra Asigurări fiind astfel obligați să semneze o tranzacție CASH pentru recuperarea datoriilor.Mai ales, că această tranzacție ar fi fost, în fapt, singura modalitate legală de a putea recupera vreodată banii societății Astra Asigurări, acum și banii FGA – organism al Statului Român care este nevoit să acopere pierderile din banii contribuabililor români.

Schema de refuz a Directoratului Astra Asigurări confirmă Abuzul în serviciu al acestora și al Speranței Munteanu, de la KPMG, scopul fiind îndatorarea forțată a editorului României Libere pentru a pune mâna și a distruge CEA MAI INCOMODĂ VOCE ANTI – PSD – ziarul România Liberă.

Complicitatea TOP 5 Asigurători: Allianz, Vienna Insurance Group (Omniasig & Uniqa), Groupama și Generali

Schema aceasta nu ar fi putut fi desăvârșită dacă cei 5 mari asigurători – Allianz, prin director general Virgil Șoncutean, Uniqa Asigurări VIG, Omniasig Asigurări VIG prin director general Mihai Tecău, Groupama Asigurări prin director general Francois Coste și Generali Asigurări prin director general Adrian Marin – ar fi fost de bună credință și ar fi urmărit exact ceea ce era în interesul LEGAL al fiecăruia: recuperarea Creanțelor.
 
 
Dispreț total al Privaților BIG 5 din Asigurări pentru Libertatea Presei din România
 
România Liberă a cerut un punct de vedere celor 7 creditori ai Astra Asigurări pentru cum s-au aruncat pe fereastră 24 milioane de euro, dar în schimb se cheltuie MULȚI bani pentru închiderea mult încercatului ZIAR PRO- NATO, PRO-UE, ANTI – PSD, ROMÂNIA LIBERĂ.

Într-un dispreț față de interesul public major în cazul falimentului Astra Asigurări, față de presă și chiar față de societățile pe care le reprezintă în România : Allianz, Generali, Vienna Insurance Group și Groupama, mai exact directorii Virgil Șoncuteanu (Allianz) și Francois Coste au tăcut mâlc, iar cei de la Generali Asigurări și Omniasig VIG au ales să ne MINTĂ:

,,Procesul la care faceți referire este reglementat de o legislație specială și de foruri care îl guvernează in baza limitelor legale existente. Nu putem acționa in afara acestui cadru de guvernanta si, prin urmare, sa facem comentarii asupra punctelor specificate de dumneavoastră.” Au transmis aceștia prin vocea biroului lor de presă.
 
INSOLVENȚA ȘI FALIMENTUL ASTRA ASIGURĂRI Publice.  DGAMC le-a luat ,,MAUL ” directorilor mincinoși  de la Generali și VIG.

Într-un răspuns adresat României Libere, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a arătat că totul este public și a menționat că ANAF a votat ÎMPOTRIVA numirii KPMG Restructuring SRL ca lichidator Judiciar.
România Liberă a consultat astfel Buletinul Procedurilor de Insolvență și a descoperit că sumele datorate la stat de către Editorul România Liberă, Medien Holding sunt infime, de numai 80.000 de euro ținând cont că Medien Holding, așa cum am arătat mai sus a făcut rapid o plată de peste un milion de lei, iar raportat la imensa sumă pe care o pretinde acum KPMG Restructuring, de 29 de milioane de euro este de apreciat că s-a dorit respectarea legii pentru recuperarea creanțelor, evitând astfel jocul politic al Speranței Munteanu de la KPMG.

KPMG RESTRUCTURING S.P.R.L. a trecut la mustață, ANAF VOT NEGATIV

Astfel, în BPI -ul 8322/27.04.2016, se arată nu doar cine sunt CREDITORII DIN BOARD(cei care dictează astăzi acțiunile contra Ziarului România Liberă: Allianz, Groupama, Uniqa, Omniasig, Generali) dar și cum a fost numit KPMG Restructuring S.P.R.L. la mustață, cu doar 4 % peste 50 %,balanța evident fiind înclinată de cei 5 Mari Asigurători.
ANAF – DGAMC s-a opus categoric REVENIRII la cârma ASTRA ASIGURĂRI  a aceleași societăți condusă de aceeași persoană – Speranța Munteanu – KPMG ADVISORY care a FALIMENTAT Astra Asigurări.
 
 
JAF din banii contribuabililor cu ștampila Big 5 Asigurători de TOP

Fondul de Garantare al Asiguraților, este al doilea cel mai mare creditor al Astra Asigurări, acesta reprezentând practic banii contribuabililor, căci aparține STATULUI ROMÂN.
Din același proces verbal din BPI, din 27.04. 2016 reiese că asiguratorii au votat un onorariu halucinant de 35.000 de euro și neapărat MEDIA LUNARĂ de 20 .000 de euro pentru KPMG Restructuring S.P.R.L. (adică pentru Speranța Munteanu și un subaltern și o subalternă).
Deci peste 1 MILION DE EURO au fost cheltuiți până acum, din banii care ar fi trebuit să meargă la STAT pentru acoperirea prejudiciilor, bani DAȚI prin VOT de 5 Asigurători.

Un alt BPI din 10.11.2017, arată cum aceeași ASIGURĂTORI, Allianz,Omniasig, Uniqa, Groupama și VIG au aprobat halucinanta sumă de 37.000 de euro pentru un singur dosar penal, dosarul 578/p/2015, al Procurorului DNA George Matei în care nu a mai apucat să-l trimită în judecată pe Dan Adamescu ! Este vorba de societatea Hărătău și Asociații aflați sub ,,bagheta” Profesorului Ion Dragne, cel implicat și în scandalul divorțului de Dan Adamescu al lui Carmen Adamescu ,dar și apărătorul celor doi Frați Stan valutiști care de ani de zile ,,mulg vaca” la Unirea Shopping Center prin zeci și sute de procese inventate.

 

 

Medien Holding îndatorată cu forța la Astra Asigurări ,,cu ajutorul” Top 5 Asigurători 
 
În data de 30.12.2015, Medien Holding a fost împiedicată să plătească tranșa stabilită prin tranzacție.
Prin încheierea din 3.12.2015 pronunțată de Tribunalul București, Secția a VII- a Civilă, în dosar 32802/3/2015, Astra Asigurări a intrat în faliment.
Într-un mediu ostil, incert și amenințat continuu, Editorul României Libere, Grupul Medien Holding a sperat că Lichidatorul Judiciar ce urmează a fi numit, va respecta legea și va fi de bună credință: ȚEAPĂ! – Cei 5 Asiguratori s-au îngrijit prin vădită încălcare a legii, căci, culmea nici ANAF (instituție a Statului) nu a fost de acord  – să numească la Cârma Astra Asigurări tocmai societatea care a trimis Astra Asigurări în Faliment și care, din PRIMA ZI la Astra Asigurări a transmis către editorul ROMÂNIEI LIBERE, MEDIEN HOLDING DENUNȚAREA TRANZACȚIEI.

Publicăm, în continuare, ÎNTREBĂRILE DE BUN SIMȚ adresate Directorilor Companiilor TOP 5 Asigurări, rămase fără răspuns.

Opinia publică merită să ȘTIE ADEVĂRUL și să taxeze astfel de derapajele, chiar și dacă vin de la TOP 5. Noi, Jurnaliștii de la România Liberă nu ne dorim decât să fim liberi să scriem în continuare, în slujba cetățenilor României, al Adevărului și al Libertății care ne-a consacrat și ne-a dat numele- România Liberă.

ROMÂNIA LIBERĂ, ÎNTREBĂRI RĂMASE FĂRĂ RĂSPUNS
 
1.  De ce susțineți ca lichidator judiciar aceeași societate, KPMG, condusă de același reprezentant, Speranța Munteanu, care a administrat societatea Astra Asigurări înspre faliment? Nu considerați că KPMG Restructuring este într-un vădit conflict de interes cu KPMG Advisory?
2.  De ce vă opuneți înlocuirii acestui lichidator?
3.  Aveți cunoștință de tranzacția semnată de domnul Dan Adamescu în luna Septembrie 2015, în calitate de Președinte Astra Asigurări pentru returnarea împrumutului în întregime acordat societății Medien Holding?
4.  Ați avut cunoștință de tranșa de peste un milion de lei achitată de Medien Holding către societatea Astra Asigurări ca urmare a tranzacției de returnare a împrumutului?
5.  Care este valoarea totală a sumei de recuperat de la Medien Holding? Este peste 20 de milioane de euro? Era această sumă specificată în tranzacția de returnare a împrumutului?
6.  Care este rațiunea pentru care susțineți demersurile Euro Insol, de a aduce două mărci de presă libere și independente – deja evaluate și achitate – în posesia Statului?
7.  Sunteți conștienți că demersul Euro Insol va duce la închiderea acestor două publicații? Susțineți acest lucru?
8.  Ce demersuri ați întreprins, în calitatea DVS de Creditor, pentru a supraveghea și superviza legalitatea acțiunilor lichidatorului judiciar, prin Partener Speranța Munteanu, în vederea obținerii creanțelor ce vă aparțin?
9.  Aveți cunoștință, că directorii Astra Iulius Bucșă și Ovidiu Marinescu, s-au opus fervent stingerii datoriei Medien Holding către Astra Asigurări, dăunând implicit interesul Allianz de a-și recupera creanța?
 
 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă